SEA voor dummies wit
SEA question

SEA cursussen

SEA home page

Samenvatting Artikel

SEA is een afkorting die staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Hiermee kun je concluderen dat je met SEA jouw website tegen betaling veel sneller en beter vindbaar maakt voor je potentiële klanten. Zo bezien levert SEA als het goed is snel resultaat op. SEA is dan ook veel meer op de korte termijn gericht dan SEO (Search Engine Optimization).

Door een uitgebreide kennis te hebben op het gebied van SEA, kun je je eigen bedrijf een grote dienst bewijzen. Bovendien staat dit natuurlijk uitstekend op je cv, iets waar je in latere sollicitaties veel baat bij kunt hebben. SEA-kennis vergaren kun je bij uitstek doen via de verschillende SEA cursussen die er bestaan. Uiteraard is het voor werkgevers ook interessant om medewerkers zo’n cursus aan te bieden. In dit artikel beschrijven we welke cursusvormen er zoal bestaan en wat je daarvan kunt verwachten.

Een greep uit de cursusmogelijkheden

Wanneer je een zoektocht start naar een geschikte SEA-cursus, dan merk je al snel dat het merendeel van de cursussen online wordt aangeboden. Er zijn evenwel ook enkele plekken waar je klassikale cursussen kunt volgen.

Daarnaast zijn er plekken waar je tegen betaling een online cursus kunt volgen. Na betaling verschaf je jezelf hierbij toegang tot een digitale leeromgeving. Betaalde cursussen bieden onder meer online coachingssessies en blijvende toegang tot alle lesstof. Je mag erop rekenen dat er bij zo’n cursus enkele tientallen uren aan lesstof beschikbaar wordt gesteld.

In principe zul je er verder van uit moeten gaan dat het nagenoeg onmogelijk is om een echt professionele cursus te vinden die gratis is. Wel is er op internet veel informatie te vinden op SEA. Deze informatie is gratis beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen daarvan gebruik te maken, al maak je dan normaal gesproken geen aanspraak op deskundige begeleiding.

Leerdoelen die niet mogen ontbreken

Bij het selecteren van je SEA-cursus is het belangrijk om te letten op de gestelde leerdoelen. Volgens ons mogen de volgende leerdoelen in ieder geval niet ontbreken:

  • Zelfstandig een zoekwoordenonderzoek uiteenzetten en uitvoeren.
  • Het combineren van verschillende (soorten) zoekwoorden.
  • Het in elkaar zetten van een kwalitatief hoogstaande advertentie.
  • Meten in hoeverre je acties tot resultaat leiden.
  • Het bedienen van alle belangrijke functionaliteiten in Google Ads.
  • Het uitdokteren van een werkende biedstrategie.
  • Het beheren van SEA-campagnes in z’n algemeenheid, ook met oog op de langere termijn.

Hoe weet je welke cursus geschikt voor je is?

Welke van de beschikbare SEA cursussen het meest geschikt voor je is, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste dien je je af te vragen of je het best functioneert bij klassikaal onderwijs, of dat je het materiaal ook prima digitaal vanuit kunt opdoen. Daarnaast is het zaak rekening te houden met je instapniveau. Absolute beginners zijn bijvoorbeeld het meest gebaat bij een professionele cursus die werkelijk alle facetten van SEA behandelt. Heb je al enige ervaring opgedaan, dan kun je ook op zoek gaan naar een vervolg- of verdiepingscursus.

Lees ook eens onze 10 tips voor SEA.

Hoe betalingen en logistiek de bedrijfswereld transformeren
Google Ads account opzetten
Google Ads is een programma dat voorheen nog de naam Google Adwords droeg. Het gaat hier om het...
10 tips voor SEA
SEA (Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren) is een onderdeel van online marketing.
Wat is quality score ?
Online marketeers die zich volop bezighouden met SEA (Search Engine Advertising), hebben volop te maken met het fenomeen quality score...
Waarom SEA inzetten?
Wanneer je als ondernemer zijnde over een eigen website beschikt, is je er veel aan gelegen om deze site zo hoog mogelijk in de zoekresultatenlijsten...
Wat is Google Shopping?
Google Shopping is een dienst van internetgigant Google. Als je als consument via Google op zoek gaat naar een product, dan krijg je ...